Parmesanstuvade gröna ärtor och penne pasta.
2 portioner.
100g gröna ärtor (frysta)
4dl mjölk
50g smör
2msk mjöl
100g parmesan
1 vitlöksklyfta
salt&peppar
Jag började med att slänga ner smöret i en kastrull och låta det smälta, tillsätt mjöl och rör om ordentligt. Sedan spiller du i mjölken och rör om tills du har fått en bra konsistens på själv stuvningen. Om du vill ha den lösare tillsätter du mer mjöl och vill du ha den fastare tillsätter du mer mjöl.
Vispa sedan ner parmesanen och tillsätt salt och peppar efter egen smak samt pressa ner vitlöken.
Under tiden du gör detta så kan du förkoka ärtorna i en annan kastrull samt koka pastan i ännu en till kastrull såklart.
När alla ärtor flytit upp till ytan spiller du bort vattnet och mosar ärtorna (eller mixar, vilket är lättare).
När ärtorna är mosade rör du ner dom i stuvningen och låter de sjuda tills dess att pastan är klar.
Voila! Klart att ätas =) Hoppas det smakar ;)
Trackback